Βραβείο Θράκα 2022

Βραβείο Θράκα 2022

Βραβείο Θράκα 2022 1021 560 Editor

Ανοιχτό κάλεσμα υποβολής ανέκδοτων ποιητικών συλλογών για το βραβείο θράκα

Το περιοδικό Θράκα με στόχο να προσφέρει την ευκαιρία σε συγγραφείς όλων των ηλικιών να εκδώσουν το πρώτο τους βιβλίο ποίησης, έχει καθιερώσει τον διαγωνισμό για το Βραβείο Πρώτης Ανέκδοτης Συλλογής.
Ο θεσμός των Βραβείων Θράκα μετρά ήδη δύο χρόνια. Την πρώτη χρονιά, το 2020, τιμήθηκε η Τώνια Τζιρίτα Ζαχαράτου για την ποιητική της συλλογή «Δεύτερη νεότητα», ενώ το 2021 δόθηκε εξ ημισείας στις: Αναστασία Πούλου για το «Δυο μικρά χέρια» και Ελένη Αθανασίου για το «Τεφροδόχος σε ένα φεστιβάλ techno». Όλα τα βραβευμένα βιβλία κυκλοφορούν στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Θράκα.
Δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό έχουν όλοι/ες οι ποιητές/τριες, ανεξαρτήτως ηλικίας, από την Ελλάδα και το εξωτερικό που δεν έχουν εκδώσει κανένα βιβλίο με ISBN και γράφουν στα ελληνικά.
Οι ποιητές/τριες πρέπει να αποστείλουν μια ολοκληρωμένη συλλογή ποίησης.
Μαζί με τη συλλογή, οι ποιητές/τριες πρέπει να αποστείλουν ένα σύντομο βιογραφικό και στοιχεία επικοινωνίας (e-mail, διεύθυνση και τηλέφωνο).
Η επιτροπή, που αποτελείται από σύγχρονους/ες Έλληνες/ίδες ποιητές/τριες και κριτικούς, θα αναδείξει τη νικήτρια συλλογή. Η βραβευμένη συλλογή θα εκδοθεί από τις Εκδόσεις Θράκα χωρίς οικονομική επιβάρυνση για τον/ην ποιητή/τρια.
Η βραχεία λίστα του βραβείου θα ανακοινωθεί την 15η Ιουνίου στο ηλεκτρονικό περιοδικό Θράκα.
Ο/Η νικητής/τρια του βραβείου θα ανακοινωθεί στην Τελετή Έναρξης του Πανθεσσαλικού Φεστιβάλ Ποίησης. Η τελετή απονομής του βραβείου θα πραγματοποιηθεί την τελευταία μέρα του φεστιβάλ.
Καταληκτική ημερομηνία αποστολής των συλλογών είναι η 30η Απριλίου.
Οι συλλογές αποστέλλονται στη διεύθυνση thrakaaward@gmail.com σε αρχείο .doc ή .docx.