ΒΡΑΒΕΙΑ ΘΡΑΚΑ

Βραβείο «Μάκης Λαχανάς»

Κατά τη διάρκεια του Πανθεσσαλικού Φεστιβάλ Ποίησης ένας ποιητής έχει τιμηθεί με το βραβείο "Μάκης Λαχανάς" για τη σημαντική προσφορά του στον χώρο της λογοτεχνίας.

Το βραβείο αφορά κυρίως λογοτέχνες από όλη την ελληνική επικράτεια, με ιδιαίτερη ευαισθησία σε εκείνους με καταγωγή από τη περιφέρεια, θέλοντας έτσι να συμβάλλει στην ανάδειξη δημιουργών που δραστηριοποιούνται μακριά από το κέντρο

Βραβεία Θράκα – Βραβείο «Μάκης Λαχανάς»

Μάκης Λαχανάς

γεννήθηκε στη Λάρισα το 1924 και πέθανε στη γενέτειρα το 2010.
Έγραψε μυθιστορήματα, νουβέλες, αφηγήματα, ποιήματα , έγραψε θεατρικά έργα, και μετέφρασε θέατρο, νουβέλες, ποίηση και δοκίμια πάνω σε ποικίλα θέματα, λογοτεχνικού ή και φιλοσοφικού ενδιαφέροντος. Ίδρυσε και διηύθυνε επί σειρά ετών το καλαίσθητο και εξαιρετικής ποιότητας λογοτεχνικό περιοδικό, τον Σπαρμό. Στο μικρό αυτό περιοδικό δημοσιεύτηκαν ποιήματα και κείμενα υψηλής ποιότητας και συχνά κείμενα της ευρωπαϊκής πρωτοπορίας.

O Μάκης Λαχανάς υπήρξε ένας λογοτέχνης αναφοράς για την πόλη της Λάρισας, καθώς η μεγάλη του καλλιέργεια, το αισθητικό του γούστο και αγάπη του για όλες τις τέχνες, αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για όλους τους καλλιτέχνες της Λάρισας. Ήταν θαρραλέος υποστηρικτής των νέων ταλαντούχων καλλιτεχνών και ο λόγος του ήταν τίμιος και ενθαρρυντικός. Βάσιμα μπορούμε να υποστηρίξουμε πως υπήρξε ένας homo universalis.

Πανθεσαλλικό Φεστιβάλ Ποίησης

Διοργάνωση

Λογοτεχνικό περιοδικό Θράκα